Duurzaam verbouwen

Wij bieden u de kans om op een professionele en voordelige manier uw woon- en leefklimaat te verbeteren.
Bovendien bespaart u met de aangeboden maatregelen fors op uw energierekening. Een besparing, die gezien de huidige stijging van de energieprijzen steeds aantrekkelijker wordt.

Via het Bespaarhuis kunt u voor een scherpe prijs en via een speciale financiele constructie uw huis laten isoleren of een HR-ketel, een zonneboiler en/of zonnepanelen aanschaffen.

++ Isolatie

Een woning verliest warmte via de ramen, de muren, het dak en de vloer op de begane grond. Onnodig warmteverlies betekent onnodig energieverbruik. Dit brengt extra milieuvervuiling en een hogere energierekening met zich mee. Tweederde van het totale energieverbruik in de woning is nodig voor verwarming. Isoleren is dus een mooie gelegenheid om veel energie te besparen. Isoleren vermindert het warmteverlies en verbetert het comfort.

++ Vloer- en bodemisolatie

Door de bodem van uw huis verdwijnt behoorlijk wat warmte, waardoor de vloer onbehaaglijk koud kan aanvoelen. Om dit te voorkomen, is vloer- en bodemisolatie eigenlijk onmisbaar. Zeker als u een kelder of een kruipruimte onder uw vloer heeft. Zowel houten als betonnen vloeren zijn geschikt om te isoleren.

++ Dakisolatie

Omdat warme lucht stijgt, verdwijnt er veel warmte door uw dak. Daarom loont het zeker om ook het dak van uw huis te isoleren. Zeker als u uw zolder gebruikt als slaap- of hobbykamer is dakisolatie een aanrader. Zowel platte als schuine daken zijn uitstekend te isoleren.

++ Ventilatie

De eerste stap voor een gezond leefklimaat is het ventileren van uw huis. Ventilatie door even het raam open te zetten blijkt vaak niet voldoende frisse lucht te geven om vocht en stof uit huis te houden. Een ideale ventilatie van de woning wordt bereikt door toepassing van een balansventilatie-installatie. Met deze twee ingebouwde ventilatoren wordt in de woning precies evenveel lucht toe- als afgevoerd. De toevoer vindt plaats via de woon- en slaapkamers, de afvoer via de toiletten, douche en keuken.
Door de ingebouwde warmtewisselaar wordt de warmte van de afvallucht gebruikt om, geheel gratis, de koude toevoer (buiten)lucht voor te verwarmen. Zo krijgt u een optimaal comfortabele en tochtvrije woning.

HR++ Glas

HR++ glas is extra hoog rendementsglas met een nog betere isolerende werking dan het bekende dubbel glas. Bij HR++ glas is een van de twee ruiten namelijk voorzien van een onzichtbare laag metaalfolie die een extra isolerende werking geeft. Gemiddeld is de isolatiewaarde van HR++ glas namelijk 1,6 keer zo groot dan die van gewoon dubbel glas.
Daardoor kan er praktisch geen warmte meer verloren gaan. Zelfs vlakbij het raam is het lang niet meer zo koud en beslagen ramen komen nog zelden voor. Ook heeft u minder last van lawaai buiten. HR++ verdient zichzelf voornamelijk terug in regelmatig verwarmde vertrekken, zoals de huiskamer. HR++ glas biedt zo een nog groter wooncomfort en meer energiebesparing.

++ Verwarming

Voor het verwarmen van uw huis of gedeelten van uw huis biedt Wonen++ verschillende mogelijkheden. De verwarmingsinstallatie in woningen blijkt vaak foutief afgesteld. Door uw centrale verwarming beter in te stellen, kan een forse energiebesparing worden gerealiseerd. Dit zogenaamde ‘waterzijdig inregelen’ zorgt ervoor dat de verwarming in iedere ruimte op de gewenste temperatuur wordt afgesteld. Zo wordt voorkomen dat de ene ruimte veel te warm gestookt wordt en de andere ruimte juist weer veel te koud. Kortom, het comfort neemt toe en uw gasrekening wordt lager!

++ Zonne-energie

Zonne-energie is een schone en duurzame vorm van energie, en bovendien omvangrijk. Zelfs in Nederland is er voldoende zon om te voorzien in de totale Nederlandse energiebehoefte. Een bekende, eenvoudige en goedkope toepassing van zonne-energie is het gebruik maken van invallend zonlicht voor ruimteverwarming, zoals in serres en kassen. Met een zonneboiler of een zonnepaneel kunt u echter nog meer energie uit zonlicht halen.

++ Zonneboilers

Een ideale combinatie is een HR-combiketel met een zonneboiler. Een zonneboiler verwarmt tapwater met behulp van (zon)licht. Een zonnecollector op uw dak levert al voldoende energie om een besparing van 50% op het verwarmen van water te realiseren. Ook als er een dag weinig zonlicht is, heeft u altijd warm water. De zonneboiler wordt namelijk gekoppeld aan de gewone warmwatervoorziening. Er zijn ook zogenaamde zonneboilercombi’s. Deze verwarmen niet alleen uw tapwater, maar ook het water van uw verwarming. Daarmee profiteert u dubbel van de gratis zonne-energie.

++ Zonnepanelen

Een zonnepaneel zet (zon)licht om in stroom. Een installatie van drie tot vier zonnepanelen levert per jaar gemiddeld 400 kWh elektriciteit op. Dat is zo’n 15% van wat een huishouden gemiddeld per jaar aan elektriciteit verbruikt. Een systeem van tien panelen betekent zelfs al een opwekking van 40% van uw jaarlijkse verbruik!

Energie Prestatie Advies

Een EPA bevat de mogelijkheden om energie te besparen in huis. Een EPA is vooral zinvol voor bewoners die grondig aan de slag willen met energiebesparing, en die wonen in een huis dat gebouwd is voor 1990. Een EPA wordt opgesteld door een deskundig adviseur van een EPA- gecertificeerd bedrijf, zoals een adviesbureau, een bouwkundig aannemer of een installatiebedrijf. Onafhankelijke deskundigen toetsen en evalueren de kwaliteit van het EPA.

Wat doet de EPA-adviseur?

De EPA-adviseur komt persoonlijk bij u langs en maakt een inventarisatie van de bestaande isolatie, het verwarmingssysteem en de ventilatie in de woning.
De adviseur geeft antwoord op alle vragen omtrent energiebesparing.
De EPA-adviseur presenteert het advies in een overzichtelijk rapport, waarin staat wat uw investeringen zullen zijn en hoe snel u de investering terugverdient.

Financiëring

Ook financiëel is er meer mogelijk dan u denkt!

De maatregelen die u laat uitvoeren, worden door de fiscus gezien als een verbouwing van uw woning. Het voordeel hiervan is dat u de financiering voor de maatregelen in uw hypotheek kunt onderbrengen. Het gaat om verbetering van uw woning dus is de rente fiscaal aftrekbaar. Wanneer de financiering wordt meegenomen in een hypothecaire lening dan betaalt de fiscus dus mee aan de installatie. Op deze manier verdienen bijvoorbeeld een zonne- energiesysteem en andere energiebesparende maatregelen zich relatief snel terug, afhankelijk uiteraard van de hypotheekvorm. Een zonne-energiesysteem kan een PV-systeem (Photovoltaic Systems) zijn waarmee u stroom opwekt, of een zonnecollector/boiler systeem waarmee u warm water maakt. Deze besparing zal per jaar alleen maar toenemen omdat de energieprijzen voorlopig blijven stijgen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek stijgen de energieprijzen 8 tot 12% per jaar. In 2005 en 2006 stegen de prijzen met meer dan 15%. Een investering in een duurzame energievoorziening leidt tot blijvende lastenverlaging. Een installatie die 40 tot 50% van het gemiddelde stroomverbruik van een gezin per jaar opwekt, of een derde van de warm water voorziening verzorgt, geeft een behoorlijk lagere energierekening. Deze besparing gaat dus niet naar het energiebedrijf. Uw rekening blijft laag omdat uw eigen opgewekte zonne-energie vrij is van tariefsverhogingen. Samenvattend: u wekt uw eigen energie op dus u hebt geen last van de grillen en prijsstijgingen van uw energieleverancier.
Duur wordt duurzaam.

Energielastenverlager

De steeds stijgende gas- en elektraprijzen maken energiebesparing ook steeds aantrekkelijker voor uw portemonnee. Reken uit hoeveel u precies kunt besparen met de Energielastenverlager. Op basis van uw eigen situatie, krijgt u advies op maat op:

energielastenverlager

Aanmelden

Een comfortabeler huis is heel eenvoudig geregeld. Bent u geïnteresseerd in het laten uitvoeren van een energieadvies om de mogelijkheden voor uw woning in kaart te brengen? Neem dan contact op via de onderstaande knop:

aanmelden via contactformulier

CONTACT